Forfatteren selv, Fredrik S. Heffermehl, sier om den nye boka:
Storpolitikk er så vanskelig at folk overlater det til generalene og politikerne. Vi har sett hvilke kostnader og tragedier det fører til. Skjebnen til Nobels nedrustningspris er avslørende for de militære kreftenes politiske makt – så enorm at den til og med har styrt Nobelkomiteens arbeid.

Min nabo, en byggmester, ville først ikke kjøpe: «Jeg leser bare krim». Han slo til da jeg svarte at Stortingets bruk av betrodde midler er krim så det holder. Deretter slukte han boka og ba meg så signere den: «Her var det mye jeg aldri har tenkt på, mye å lære – den skal ligge i en uke og så skal jeg lese den en gang til. Jeg har allerede anbefalt den til flere». Jeg kunne ikke ha fått en bedre takk for seks års strev med å gjøre den stadig mer kostbare og livstruende opprustningen til spennende lesning for alle – skape en fagbok som kunne vekke leselyst og være forståelig for en 19-åring.

«.... den mest originale, interessante og viktige boken om Nobels fredspris – noensinne» (Historikeren Peter van den Dungen, Bradford University).

Fra de første tilbakemeldingene:

En kjent kunstner hev seg over boken og leste til 4 om natten før hun fikk lagt den vekk. Tidligere statssekretær i UD og styreleder i PRIO Bernt Bull: «Boka er innbydende for mine interesser! Den er meningsfullt redigert, og har et stort leksikalsk element, den blir en bruksbok også.»

Knut Vollebæk, tidligere utenriksminister: «bare ved å bla gjennom den, er jeg blitt imponert over det enorme arbeidet du har nedlagt i skrivingen. Du har samlet et imponerende materiale.»

Det er forlengst bekreftet at forfatterens juridiske kritikk av forvaltningen må tas på alvor. I 2017 fikk arbeidet støttet fra17 juridiske professorer. Carsten Smith, tidligere justitiarius i Høyesterett (rikets fremste jurist) skrev i 2008: «Du har skrevet en fin bok. Hva jeg umiddelbart kan si er: Den er et sterkt innlegg for din tolkning av testamentet. Mange av dine utsagn lever ved sin klarhet.»

Tidligere nasjonalbibliotekar Bendik Rugaas: «Boka har blitt veldig fin. Den er faktisk for stor for Norge – her behøves en engelskspråklig utgave». Nå er oversettelsen nesten klar.

En av de fremste eksperter på fredsprisen, historikeren Peter van den Dungen, Bradford, anser boken som «den mest originale, interessante og viktige boken om Nobels fredspris – noensinne»:
“The most original, interesting and important book on the Nobel Peace Prize – ever. Today arms proliferate as never before. For humanity to survive in an era of weapons of mass destruction, disarmament and demilitarization must receive the highest priority. Nobel instituted his peace prize to encourage the best efforts in this regard. Heffermehl’s book shows the unrealized potential of his gift and the need of the Norwegian Nobel Committee to adhere more closely to the founder’s intention. His impressive research on the restitution of Alfred Nobel’s peace legacy reveals a new pantheon of Nobel peace laureates, and amounts to a convincing indictment of the record of the Norwegian Nobel Committee. It will no longer be possible to ignore or dismiss Heffermehl’s criticisms that the Norwegian custodians have not been faithful to Nobel’s testament.”

Anmeldere om "Medaljens bakside"

"En bok som fortjener å leses, både fordi den gir mye ny kunnskap for de fleste av oss og fordi Heffermehl stiller noen ubehagelige spørsmål Stortinget og Nobelkomiteen ikke kan ignorere i all evighet."
Lars Døvle Larsen i Tønsberg Blad.
Se her

«Heffermehl har skrevet en leseverdig bok. Språket er kjapt ... det er lett å bli imponert over hans grundighet og det tjener Nobel-autoritetene til liten ære at de unnlater å respektere og dra nytte av hans kunnskap og engasjement.» Ambassadør Bjørn Johannessen i Bistandsaktuelt.
https://bistandsaktuelt.no/arkiv-anmeldelser/2020/anmeldelse-av-medaljens-bakside-av-fredrik-heffermel-kraftfullt-om-sviket-mot-alfred-nobel/

" et stort pionerarbeid … Heffermehls språk er tidvis svært hardtslående i sine meninger, noe som også gjør boken interessant å lese. … Budskapet er klinkende klart. Nobelkomiteen burde, systematisk, ha hjulpet verden med å finne andre løsninger enn krig og til å se at globalt samarbeide om å skape et nasjonenes brorskap er den eneste veien til reell sikkerhet. Hvorfor kaster samfunnet så hjerteskjærende vrak på pionerers ideer og helhjertede innsats for å redde verden?»
Professor em. i historie Randi Rønning Balsvik i Nordlys.
Se her

«Det er opprørende å se all den innsats til verdens beste som er forsmådd ... Dette er simpelthen blitt overraskende og spennende lesning, fortalt med vitalitet, kunnskap og humor, i et lettlest og godt språk.»
Dokumentarfilmskaper Eva Brustad i Journalisten.
https://journalisten.no/bokanmeldelse-eva-brustad-fredrik-s-heffermehl/medaljens-bakside--fra-journalistikkens-bakgard/428748

Intervjuer og artikler om «Medaljens bakside»

Heffermehl i samtale med Terje Heldal
https://www.youtube.com/watch?v=aCJXfzxYZo8

Oversikt over linker på global.no:
https://global.no/nyheter/aktuelldebatt/nobels-fredspris-2020--og-nobelkomiteens-kritikere

Orientering til journalister
https://journalisten.no/alfred-nobel-fredrik-s-heffermehl-fredsjournalistikk/journalistikk-er-ogsa-rettshandhevelse/429871?fbclid=IwAR0f7qXRxjTEkb5SnvT0XULyodMF2oU9WyVMS-rcV4kHE8JcLdE0kBBCHE0

Kommentar på engelsk
Jan van der Made, i Radio France International:
https://www.rfi.fr/en/international/20201009-storm-of-criticism-as-un-world-food-programme-wins-nobel-peace-prize-fredrik-s-heffermehl?fbclid=IwAR1ya8-0sSGk6LfVZd8eTkFv2nh8rmaZA3ys_2-XrBVqtKf18GEWMePKXsQ


 

Bestilling

430 sider, med oversikter, grafer og fotografier, utgitt av Svein Sandnes Bokforlag

Fås i bokhandlene for kr. 398. NPPW kan sende den i posten. Portoen er kr. 100, totalt kr. 498 pr. bok. Da sendes den med signatur, men vi kan sende den uten tap for kr. 350. Kjøper du 3 stk. eller mer ser vi deg som støttespiller og prisen blir kr. 300 pr. bok.

Bidra gjerne med et støttebeløp til vårt arbeid for globalt samarbeid om en ny fredsorden.

Jeg bestiller «Medaljens bakside»

stk. á kr. 500 (sendes med dedikasjon og forfatterens signatur) kr
stk. á kr. 350 kr
stk. á kr. 300 (min. 3 stk) kr
Evt.: Jeg vil gi et bidrag til Nobel Peace Prize Watch kr
   
Sum kr
   
Navn:
Adr1:
Adr2:
Postnr: Sted:
e-post:

Pay by Card: to our Paypal account.

 Forhåndsbetaling til konto nr.: 0540 0825 353